Overige

Toepassing slijpen en schuren

Schuren en slijpen zijn net als stralen een voorbehandeling. Stralen wordt vaak toegepast om roest te verwijderen van metaal. Niet elk onderdeel is geschikt om te stralen, bijvoorbeeld een dunwandig plaatwerk van vrachtwagens.

Slijpen en schuren zijn tevens geschikt als de bestaande verflaag van een bepaald onderdeel nog goed en enkele roestplekken vertoont.

Principe slijpen en schuren

Slijpen en schuren zijn machinale bewerkingen waarbij een korrel, bestaande uit een hard materiaal, over het oppervlak schuurt. Slijpen is een ruwere variant van schuren. Slijpen wordt toegepast voor het verwijderen van roestplekken; schuren maakt krassen op een bestaande verflaag of metalen oppervlak en zorgt daarmee voor de vereiste ruwheid ten behoeve van het spuitproces.

1.2 Achtergrond
1.3 Achtergrond
1.4 Achtergrond
1.5 Achtergrond

Wasplaats

De wasplaats wordt gebruikt om onderdelen schoon te maken voor het straal- en schuurproces. Bij het wassen worden de verontreinigheden op een oppervlak schoongemaakt door een stoomcleaner. Hiermee kan eveneens een slechte verflaag verwijderd worden.

Montage & Demontage

Een onderdeel van ons bedrijf is de moderne en volledig ingerichte werkplaats. Vakbekwame monteurs voeren hier allerlei montages, demontages en reparaties uit aan het materieel.

Verfkluis

De inpandige verfkluis bestaat uit een groot assortiment verf. Dankzij grote voorraad kunnen bij bepaalde verfsystemen de doorlooptijden verkort worden. Ook beschikken wij over een eigen verfaanmaak ruimte. Uitsluitend voor kleinere projecten, kunnen wij zelf kleuren inmeten en aanmaken.

Fleetmarking

U kunt ook bij ons terecht voor uw fleetmarking in UV-bestendig, kleurvast en duurzaam spuitwerk. We brengen uw logo, bedrijfsnaam of ander spuitwerk aan op (groot)materieel, bedrijfsvoertuigen, machines en andere producten.