Het bedrijf

Het bedrijf

Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich door vakmanschap, betrokkenheid en innovatie. Al onze medewerkers zijn goed gekwalificeerd, en waar nodig intern opgeleid. Onze mensen kennen alle ins en outs van het vak gecombineerd met jarenlange werkervaring, waardoor we makkelijk met onze klanten flexibel meedenken en  maatoplossingen leveren.

Een dynamische markt, de steeds strenger worden Europese wetgeving en uiteraard onze eigen ambities leiden ertoe dat we continu blijven verbeteren en in mensen, kennis, technologie en uitrusting investeren.

Capaciteit

 • 1,5 hectare bedrijfsterrein met ruim 5.500 m² bedrijfsruimte
 • Wasplaats van 270 m²
 • 2 straalcabines
 • Straalinstallatie voor binnenkant tanks
 • 6 moderne spuitcabines waarvan:
  • 1 straal / spuitcabine in een doorgaande lijn met een hijscapaciteit van 40 ton
  • 1 spuitcabine met een hijscapaciteit van 10 ton
  • 1 spuithal
 • Hangbaansysteem met doorlopende spuitcabine en droogcabine die geschikt is voor onderdelen tot 1.000 kg.

Alle cabines zijn voorzien van computergestuurde tweecomponenten doseerinstallaties en een droogtemperatuur tot 60° C. Ook hebben we een geconditioneerde verfaanmaak ruimte en verfkluis met een constante temperatuur van 20° C. Alle installaties en productieprocessen voldoen aan de laatste milieueisen. Straalstoffen, verfresten en overig chemisch afval wordt volgens voorgeschreven normen afgevoerd.

Geschiedenis

Jaar 1990 – Opgericht
Kamphuis is opgericht in 1990 door Jan Kamphuis, in eerste instantie als een bedrijf dat onderhoud pleegde voor grondverzetmachines in Hoge Hexel. Al snel kreeg hij naast het reviseren van grondverzetmachines de opdracht om een machine te spuiten.  Jan Kamphuis zag toekomst in de conservering en is zich daarin gaan specialiseren.

Jaar 1999 – Verhuisd
9 jaar later verhuisde Kamphuis naar een groter pand in Nijverdal. Kamphuis Nijverdal begon daar met 1 straal- en schoopeercabine en 2 spuitcabines.

Jaar 2006 – Uitbreiding
Kamphuis Nijverdal werd uitgebreid tot 2 straalcabines, 1 schoopeerhal en 5 spuitcabines. Vervolgens werd er in 2014 een hangbaaninstallatie geïnstalleerd, waardoor ook kleine series makkelijk en efficiënt gespoten konden worden.

Jaar 2017 – Uitbreiding
In 2017 is Kamphuis Nijverdal uitgebreid tot 2 straalcabines, 1 schoopeerhal, 4 spuitcabines, 1 spuithal, 1 hangbaansysteem waar gespoten wordt en meerdere werkplekken voor voorbewerking. Vandaag de dag zijn we industriële vakmensen die in allerlei sectoren conserveren. Producten van klein tot groot. Vandaar ons motto: Groots tot in het detail.